Bij de pauze leidde HBBC nog met 30-33. Giants speelde snediger in de tweede helft. Punten HBBC: Van Beeck 12, Tomlow 12, Meuleman 11, Van Broeck 9, Michotte 5, Snijder 4, Hens 4, Beutels 2.WedstrijdverslagZondagochtend, acht uur. Is HBBC wakker? Het blijkt van niet. Een tripjenaar Merksem om de ring in te gaan tegen Antwerp Giants staat voor de boeg.Antwerp Giants: jong, fris en vol levensvreugde. HBBC: oud, versleten en nogslaapdronken. Geen gemakkelijke klus dus. De match begon goed want Hens wonde opsprong: één van de enige lichtpuntjes in de match, zo blijkt achteraf.Kwart 1 liep gelijkopgaand en de twee ploegen hielden elkaar in evenwicht:16-17. Kwart twee idemdito en we gingen de rust in met 30-33. Eenwelverdiende rust , veel water gedronken en een donderpreek van de coach.Deze speech viel in dovemansoren en HBBC verzuimde om in kwart drie het hetverschil te maken tegen de jonge veulens van Giants.Terwijl alle supporters in slaap dommelden bij een stand van 42-45 in kwart vier gingen deAntwerpenaren erop en erover en Herentals stortte helemaal in. Eencomplexloos en ontketend Giants ging op hun elan door en HBBC gooide dehanddoek in de ring. Eindstand 69-59. Verdiende overwinning van de jonge mannen van ’tstad. HBBC moet volgende drie wedstrijden winnen om zeker te zijn van eentweede plaats in de rangschikking. Hopelijk play-offs in het KTA van Herentals dus. Volgende week allemaal paraat aldaar om de match tegen CovecoNiel te volgen. Zaterdagavond om 20.45 in KTA De Vesten. Sfeer verzerkerd!